Detta vill vi åstadkomma

Männsikor sittandes på kanten till en fontän

Projektet vill utveckla en för Sverige unik platssamverkansmodell för säkerhet och trygghet genom att kombinera en beprövad svensk platsutvecklingsmodell (BID) med beprövade verktyg för att minska brott och skapa trygghet.

Projektets syfte är:

att bidra till ökad säkerhet och trygghet i svenska kommuner, höja kunskapen om säkerhet och trygghet och få offentliga och privata aktörer att samarbeta kring trygghet.

Projektets mål är:

  • att utveckla en för Sverige unik platssamverkansmodell för säkerhet och trygghet genom att kombinera en beprövad svensk platsutvecklingsmodell (BID) med beprövade verktyg för att minska brott och skapa trygghet.
  • att utveckla en platssamverkansmodellen som går att använda på platser med olika karaktär och förutsättningar
  • att göra modellen kommersiellt tillgängligt för kommuner och fastighetsägare.

Förändringsteorin:

För att tydliggöra hur modellens upplägg bidrar till att göra otrygga platser trygga har vi i en förändringsteori beskrivit vilka insatser som ska leda till vilka resultat för att lösa problemet på platsen.

Processbeskrivning för Trygga platser
Klicka här för att förstora bilden om förändringsteorin.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.