Erfarenhetsberättelse Sala

Daniel Holmvin står framför en stadsvy

Sala kommun har valt att delta i projektet Trygga Platser eftersom vi hoppas att modellen ska hjälpa oss att skapa mer attraktiva och aktiva stadsmiljöer.

Målsättningen med projektet är att skapa tryggare miljöer i de centrala delarna av Sala. Detta ska uppnås genom att göra centrum till en mer attraktiv plats att vistas på för en bredare kategori av människor. Centrum ska vara en plats där alla kan känna att det finns något för dem, där alla kan vistas och framför allt, känna sig trygga!

Vi kan se ett stort engagemang och mycket positivitet hos de inblandade parterna; alla vill vara med och bidra till att skapa en mer attraktiv stad och trygghet för såväl verksamma och boende som för besökare i centrum.

Då projektet ännu är i uppstartsfas har inga påtagliga svårigheter kunnat identifieras i dagsläget. De utmaningar som kan förutses är dock just att projektet innebär ett arbetssätt som tidigare inte prövats i Sala, med fler inblandade aktörer som ska arbeta mot ett antal gemensamma mål. Således ses det som en mycket viktig del i projektet att få till en fungerande och effektiv kommunikation mellan kommun, fastighetsägare, näringsliv och andra som i någon mån påverkas av projektets genomförande.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.