Erfarenhetsberättelse Avesta

En staty i metall föreställande en stor tjur

I Avesta finns ett antal personer som verkligen har ett intresse för de här frågorna och vill bidra till utveckling av centrum. Genom projektet har vi också lockat till oss personer som inte tidigare varit med i samverkan.

Det geografiska område som omfattas av projektet är de centrala delarna av Avesta. Vi gjorde tidigt en trygghetsvandring med Tryggare Sverige och Svenska stadskärnor, utifrån den kändes gränsdragningen naturlig. Vi ville ha med centrumgallerian och de omgivande gatorna, men också busstationen då det är en plats där det rör sig mycket folk och som kan upplevas otrygg. Att välja ett så pass stort geografiskt område som vi gjort innebär både stora möjligheter och en del utmaningar. Områdets storlek innebär att det finns en mängd intressenter som vi vill få delaktiga.

Något som varit positivt med projektet är att vi håller på att bygga en organisation för den här typen av frågor. Något vi tror att vi kan ha stor nytta av även efter projektets slut. Den trygghetsanalys som genomförts har tagits emot väl och innebär att vi har en gemensam lägesbild att arbeta utifrån. En utmaning hittills har varit att få med alla fastighetsägarna i samverkan, men där är förhoppningen att vi ska få med fler när projektet börjar åstadkomma åtgärder som alla ser nyttan av. 

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.